هر روز هزاران وبسایت طراحی میشوند که نیاز دارند برای رقابت با بقیه سایتها و جذب مشتری به نتایج اول گوگل برسند. بنابراین همه کسب و کارهای آنلاین نیاز به متخصص سئو یا سئوکار دارند تا بتواند در موقعیت بهتری نسبت به رقبا قرار گیرد.
متخصص سئو کیست و چه وظایفی دارد؟ برای تبدیل شدن به یک متخصص سئو یا در اصطلاح عامیانه سئوکار چه دانش و مهارتی لازم است؟ اگر به سطح حرفهای برسید، درآمدتان چقدر خواهد بود؟ در این مقاله جواب این سوالها را خواهیم داد. علاوه بر آن، راههای کسب درآمد از تخصص سئو را نیز معرفی خواهیم کرد.
متخصص سئو چه کسی است؟
متخصص سئو فردی است که صفحات وب را برای افزایش ترافیک سایت و رسیدن به رتبههای بالا در نتایج موتور (SERPs) جستجو بهینه میکند.
یک متخصص سئو اطمینان حاصل میکند که سایت شما از هر نظر (مرتبط بودن با کلمه کلیدی، سرعت سایت و…) تجربه کاربری خوبی برای مخاطب ایجاد میکند تا کاربران بیشتری وارد سایت شوند و حجم سرنخها هم بیشتر شود.
در نهایت هدف اصلی یک متخصص سئو مثل بقیه حرفهایهای بازاریابی دیجیتال یا بازاریابی سنتی است: ایجاد فروش بیشتر برای شرکت.
اکثر متخصصین سئو در کنار یک بازاریاب محتوا، و یک توسعهدهنده (اگر مهارتهای فنی سئو نداشته باشند)، محتوا را بهینهسازی میکنند. این سه تخصص در کنار هم باعث میشوند یک سایت رشد کند و بتواند رقبا را پشت سر بگذارد و درآمد خوبی از طریق سئو کسب کنند.
خب تا اینجا فهمیدیم که متخصص سئو کیست و کارش چه نتیجهای برای یک کسب و کار دارد؛ اما برای متخصص شدن در سئو چه مهارتهایی نیاز است و چه مسئولیتهایی را انجام میدهد؟ در بخش بعد با هم میخوانیم.
وظایف متخصص سئو چیست؟
مسئولیتهای شغلی متخصص سئو بر اساس اینکه برای یک آژانس بازاریابی دیجیتال کار میکند یا در بخش بازاریابی دیجیتال یک شرکت سئوکار است یا به صورت فریلنسر برای یک مشتری کار میکند، متفاوت است. اما شرح شغل اکثریت قریب به اتفاق پستهای متخصص سئو شامل بیشتر موارد زیر میشود:
- تدوین استراتژی سئو برای افزایش رتبه سایت در نتایج جستجو
- تعیین اهداف قابل اندازهگیری برای نسان دادن روند پیشرفت
- تجزیه و تحلیل نتایج کمپینهای جستجوی پولی و پیدا کردن روشهایی برای بازگشت سرمایه
- مدیریت هزینههای کمپینهای سئو، حفظ بودجه، برآورد هزینه ماهانه
- همکاری با با تیم توسعه وب برای اطمینان از اجرای درست SEO در محتوای وبسایت
- همکاری با تیم تولید محتوا و بازاریابی برای اجرای درست سئو در محتوا و بازاریابی
- بهینهسازی داخلی صفحه برای بازاریابی موتورهای جستجو
- تحقیق و بهینهسازی کلمات کلیدی مرتبط و جدید
- استراتژی لینکسازی را تدوین و اجرا میکند
- تغییر معماری سایت، محتوا، لینکها و سایر عوامل برای بهبود سئو برای کلمات کلیدی هدف
- انجام روشهای سئو تکنیکال، مثل تولید و پیادهسازی نقشه سایت، نشانه گذاری و …
- بررسی گوگل آنالیتیکس و سرچ کنسول برای بررسی نحوه عملکرد سئو و نتایج
- گزارش عملکرد فعلی و ارائه توصیههایی برای بهینهسازی ایمپرشنها، کلیکها، تبدیلها، ترافیک ارگانیک و عملکرد کانال
متخصص سئو شوید: اگر به این شغل علاقه دارید، میتوانید با شرکت در دوره حرفهای سئو به صورت یک پکیج کامل، به یک متخصص سئو تبدیل شوید. در این پکیج، تما آموزشهای تخصصی سئو داخلی و خارجی، سئو تکنیکال، کیوورد ریسرچ، سرچ کنسول + سه کتاب تخصصی به شما ارائه میشود.
12 مهارت مهم برای تبدیل شدن به متخصص سئو
دقت کنید که منظور از مهارت فقط دانش فنی نیست بلکه یک فرد برای متخصص شدن و موفقیت در سئو نیاز دارد که مهارتهای دیگری هم به جز یادگیری تکنیکهای سئو داشته باشد. اگر سایتهای مختلف را نگاه کنید میبینید که هیچ لیست ثابتی وجود ندارد که بگوید چه مهارتهایی برای یک سئوکار یا متخصص سئو لازم است اما با تفسیر از نطرات کارشناسان بزرگ سئو و کار با سئو کاران موفق و حرفهای، 10 تا از مهمترین مهارتهای یک سئو کار را در این بخش لیست کردیم.
1. توانایی تحلیل
سئو فقط انجام دادن یکسری تکنیکها نیست. یک سئوکار باید توانایی تحلیل بالایی داشته باشد. او باید دادهها را مرتب بررسی کند و مشکلات احتمالی سایت را پیدا کند. همیشه رقبا را زیرنظر داشته باشد و نقطه ضعف آنها را به نقطه قوت سایت خودش تبدیل کند.
یکسری از عوامل هستند که با ابزارهای تحلیلی به دقت شناسایی میشوند؛ مثل:
- عوامل موثر بر افزایش یا کاهش ترافیک وب سایت
- حجم جستجو
- کلمات کلیدی بلند و کوتاه
- ایدههایی جهت تولید محتوا
اما همانطور که هافورد (مشاور سئو و بازاریاب رشد در ActiveCampaign) اشاره میکند، هدف تمام این مسائل سئو و گوگل و… کاربر است. شما اول از همه باید ببینید که هدف یک کاربر از جستجوی یک عبارت کلیدی چیست؟ خودتان را جای کاربر بگذارید و ببینید آیا محتوای شما از نظر کاربران جذابیت کافی را دارد یا خیر. چرا که شما میخواهید که با محتوایتان ارتباط برقرار کنند و وقتی که جذب محتوای شما شدند، آنها را به سمت پایین قیف فروش هدایت کنید و از طریق سئو، درآمد داشته باشید.
2. توانایی الویتبندی فعالیتها
اکثر کمپینهای سئو بیش از 20 تسک اصلی دارند و باز هرکدام شامل تسکهای فرعی میشود. یک متخصص سئو باید این مهارت را داشته باشد که هر مرحله را براساس مدت زمان مشخص شده و اهمیت آن اولویتبندی کند.
به عنوان مثال، ساختن بکلینک، یک کار مهم است که معمولاً هفتهها یا ماهها طول میکشد تا نتیجه دهد.
موارد زیر بخشی از کارهایی است برای لینک سازی داخلی و خارجی باید انجام شود:
- منابع بالقوه بک لینک را شناسایی کنید.
- نحوه انتشار محتوا در این سایتها را بررسی کنید.
- برنامه زمانبندی محتوا را تنظیم کنید.
- در صورت نیاز، نویسندگان بیشتری را استخدام کنید.
همه اینها مهم هستند، اما بسته به نیاز مشتری، برخی از آنها بر دیگری اولویت دارند؛ مدیر سئو این اولویتها را تعیین میکند و براساس آن برنامه را میچیند. به همین دلیل است که اولویتبندی یک مهارت ضروری سئو است.
اندرو دنیس، مدیر بازاریابی محتوای Shopify در مجله موتور جستجو نوشت: «اولویتبندی، راز دستیابی سریعتر به نتایج و کسب اعتماد برای موفقیت بلندمدت است.»
3. تحقیق عمیق کلمه کلیدی
تحقیق کلمات کلیدی اساسیترین و مهمترین مهارت موردنیاز برای سئو است و همه کمپینهای سئو با این تحقیق برنامهریزی میشود؛ برای اینکه کاربران را به سایت خود بیاورید باید اول بدانید که آنها چه میخواهند و دنبال چه چیزی هستند.
حتما بخوانید: نوشتن عناوین مناسب برای یک سئوی قدرتمند
یک متخصص سئو باید توانایی پیدا کردن و انتخاب بهترین و پرجستجوترین و پرفروشترین کلمات کلیدی را داشته باشد و استراتژی سئو را بر این اساس پیش ببرد. طبق بررسی که SEMrush انجام داده است، تحقیق کلمات کلیدی یکی از بهترین مهارتهای سئوی است که برای بهینهسازی وبسایت ضروری است؛ به همین دلیل از مهمترین وظایف متخصص سئو در سطح جهانی محسوب میشود.
انتخاب کلمات کلیدی همیشه به این سادگی نیست که پرسرچترین را انتخاب کنید و تمام. بعضی اوقات باید با توجه به هدفی که دارید کلمات را انتخاب کنید.
یک متخصص میداند که گاهی اوقات، هدف قراردادن کلمات کلیدی high-intent (یعنی کلماتی که ممکن است سرچ بالایی نداشته باشند اما به هدف فروش نزدیکتر هستند) منطقیتر از هدف قرار دادن کلمات کلیدی با حجم جستجوی بالا و بیربط به هدف فروش هستند.
به عنوان مثال عبارت کلیدی «ابزارهای بهینهسازی سئو زیر 100 دلار در ماه» شما را به فروش نزدیکتر میکند تا عبارت پرجستجوی «ابزارهای بازاریابی». کلمات کلیدی کم رقابت و high-intent که به عنوان کلمات کلیدی دم بلند (long-tail) نیز شناخته میشوند، اغلب میتواند منجر به ترافیک کمتر اما نرخ تبدیل بالاتر شود.
4. تجزیه و تحلیل سئوی رقبا
به عنوان بخشی از مرحله تحقیق و استراتژی، متخصص سئو باید ببینند که رقبا در SERP چه رتبهای دارند و برای کدام کلمات کلیدی توانستهاند از شما سبقت بگیرند. حالا نوبت تحلیل است:
- چرا رتبه آنها بالاتر است؟
- آیا محتوای بهتری دارند؟
- آیا وبسایت آنها سریعتر بارگذاری میشود؟
یک سایت فروشگاه کفش، شاید نتواند با برندهایی مانند نایک و آدیداس رقابت کند اما در واقعیت این برندها رقبای او نیستند. به عنوان یک برند کوچکتر، اولین هدفش باید غلبه بر رقبای محلی خودش باشد، که خیلی از آنها ممکن است در فعالیتهای سئوی خود کمبودهایی داشته باشند.
گزارش تجزیه و تحلیل رقبا برای تدوین یک استراتژی سئو قوی بسیار مهم است و به شما کمک میکند که آن بخش از مشتریانی که قبلاً به آنها فکر نمیکردید را هدف قرار دهید.
5. مهارتهای ویرایش و نوشتن
سئو و محتوا دو بخش جداییناپذیرند و بخش زیادی از سئو داخلی از طریق محتوا انجام میشود. بنابراین متخصص سئو باید به تولید محتوای متنی هم تسلط داشته باشد. بله درست است، سئوکار یک سایت قرار نیست یک مقاله مثل این بنویسد یا متن سخنرانی آماده کند؛ اما وقتی شما یک مدیر سئو هستید، از شما انتظار میرود که به کار تیمهای نویسنده محتوا نظارت داشته باشید تا از هر نظر بهینه باشد.
شما به عنوان یک متخصص سئو باید بتوانید پستهای وبلاگ، پستهای شبکههای اجتماعی و محتوای وبسایتی را که یک برند منتشر میکند، ببینید و تشخیص دهید که از نظر سئوی محتوا چگونه است، کدام بخشها را باید بهبود دهد، و آیا راه بهتری برای بهینهتر شدن و جذابیت محتوا هست یا نه؟
هافورد میگوید: «در یوتیوب همیشه بحث برسر زمان انتشار ویدئو و مدت زمان ویدئوست. به طوری که باید مخاطب را درگیر کند و آنچه را که به دنبال آن هستند را به آنها بدهد. اما در SEO معمولا این فاکتورها فراموش میشود وخیلیها برای کیفیت محتوا وقت نمیگذارند در صورتی که بخش مهمی از سئو را تشکیل میدهد.»
6. سئو تکنیکال
یکی دیگر از مهارتهای متخصص سئو، تسلط کامل به سئو تکنیکال است. سئوی تکنیکال به بهینهسازی وبسایت از نظر فنی اشاره دارد و بیشتر تکنیکهایش مرتبط با موتور جستجو، مسائل فنی وبسایت، رباتها، کدهای برنامه نویسی و… هستند.
سئوکار با سئوی تکنیکال سایت را طوری بهینه میکند که اولاً برای موتورهای جستجو قابل درک باشد و دوماً تجربه کاربری خوبی برای بازدیدکنندگان رقم بزند. از تابستان 2022، گوگل با استفاده از هفت عامل کلیدی، از جمله سرعت بارگذاری و استفاده از HTTPS، تجربه کاربری را ارزیابی میکند.
یک وبسایت بهینه شده از نظر فنی باید ویژگیهای زیر را داشته باشد:
- سریع و امن باشد.
- توسط موتورهای جستجو قابل بررسی باشد.
- حداقل لینکهای مرده را داشته باشد.
- محتوای تکراری نداشته باشد.
- سرعت خوبی داشته باشد
- و برای کاربران موبایل ریسپانسیو باشد
برای رسیدن به این ویژگیها باید تکنیکهایی را اجرا کنید که در مقاله «سئوی تکنیکال» تک تکشان را توضیح دادیم.
انجام سئوی تکنیکال نیازمند این است که سئو کار کمی با کدنویسی داشته باشند، یا با توسعهدهندگان و برنامهنویسان سایت همکاری نزدیک داشته باشند.
7. استراتژی ساخت لینک
یکی دیگر از مهارتها مهم متخصصان سئو، مهارت لینکسازی است. لینکسازی برای سئو سایت در دو بخش مجزا انجام میشود: داخلی و خارجی.
حتما بخوانید: تحقیقات بازار: انتخاب، خوشبختی و سس اسپاگتی!
لینک بیلدینگ داخلی، کاملا تحت کنترل شماست. شما تصمیم میگیرید که چه زمانی و چگونه صفحات وبسایت خود را بهم لینک دهید. مثلاً ما همین الان در اول جمله به مقاله لینکسازی داخلی در وبلاگ لینک دادیم و در صورت نیاز آن مقاله را بخوانید.
اما ساخت لینک خارجی کمی پیچیدهتر و صد البته مهمتر است. نیل پاتل، متخصص بازاریابی مینویسد:
«صفحاتی که به شما لینک میدهند و کیفیت و اعتبارشان، نقش کلیدی در تعیین رتبه شما در نتایج موتورهای جستجو دارند.» بنابراین با توجه به اهمیت بک لینکها، یک متخصص سئو باید بداند که چگونه یک استراتژی بکلینک ایجاد و پیادهسازی کند.
کارشناسان سئو با استفاده از روشهای زیر لینکسازی خارجی انجام میدهند:
- پستهای مهمان
- کامنت
- مطالعات موردی
- انجمنها و فرومها
- لینکهای UGC (لینکهایی که کاربران به شما میدهند)
- ساخت لینک تصویر
- رپورتاژ آگهی
8. مهارت در استفاده از ابزارهای سئو
متخصص سئویی که نتواند با ابزارهای سئو کار کند، هنوز درک نکرده که سئو چگونه کار میکند چون نمیتواند روند کار خود را چک کند. گوگل سرچ کنسول (Google search console) و گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) دو ابزار مهم ضروری هستند که هر مدیر سئویی باید بداند چگونه از آن استفاده کند.
تحقیقات SEMrush نشان داد که این دو ابزار بیشترین میزان مهارت مورد نیاز در شرح وظایف متخصص سئو است؛ 47٪ از اگهیهای کار، نیازمند این مهارت بودند.
مدیران وبسایت و کارشناسان سئو میتواننداز طریق سرچ کنسول ببینند وبسایت آنها به درستی ایندکس شده و قابل کرول کردن است یا خیر. روی کلمات اصلی چه جایگاهی دارد، چقدر کلیک میگیرد، چقدر ورودی دارد و اطلاعات دیگری که برای بهبود سئوی سایت لازم است.
گوگل آنالیتیکس در مورد دادههای کاربران و ترافیک آنها به شما اطلاعات میدهد. اطلاعاتی مانند تعداد بازدیدکنندگان در ماه، میانگین مدت زمان ماندن کاربر و نرخ پرش و…
هر دوی این ابزارها رایگان هستند (حداقل برای مشاغل کوچک) و داراییهای ارزشمندی برای SEO محسوب میشوند.
سایر ابزارهای SEO توصیه شده عبارتند از:
- Microsoft Excel: برای کار با فرمولها جهت تجزیه و تحلیل دادهها
- Clearscope: یک پلت فرم بصری بهینهسازی محتوا
- SEMrush: مجموعه از ابزارهای سئو به صورت یکجا
9. استفاده از رسانههای اجتماعی
طبق گزارش Smart Insights درسال 2021، بیش از نیمی از جمعیت جهان از رسانههای اجتماعی استفاده میکنند. استفاده زیاد از رسانههای اجتماعی آن را به بخش مهمی از فعالیتهای سئو و بازاریابی در دهه گذشته تبدیل کرده است.
متخصصان سئو میتوانند از طریق پلتفرمهای رسانههای اجتماعی ترافیک کسب کنند و به بهتر شدن سئو کمک کنند. البته که موتورهای جستجو مستقیماً پستهای رسانههای اجتماعی را ایندکس نمیکنند، اما گپ زدن در شبکههای اجتماعی منجر به ترافیک و بکلینکهایی میشود، که هر دو میتوانند به افزایش رتبه جستجوی یک برند کمک کنند.
10. توانایی همکاری و برقراری ارتباط با دیگر تیمها
هنگامی که یک متخصص سئو مرحله تحقیق را پشت سر گذاشت، وقت آن است که یک استراتژی سئو تدوین کند که بازاریابان و نویسندگان محتوا بتوانند از آن به عنوان راهنما استفاده کنند.
«شما به عنوان کارشناس سئو نمیتوانید به تنهایی بهینه سازی یک سایت را انجام دهید. شما باید با بخشهای بازاریابی، محتوا، شبکههای اجتماعی، مهندسی و محصول کار کنید. همه این تیمها باید با هم همکاری داشته باشند.»
حتما بخوانید: آپدیت گورخر گوگل! چطور با zebra رفیق باشیم؟
بنابراین، توانایی همکاری و برقراری ارتباط با چندین تیم برای چیدن استراتژی ضروری است.
3 مهارتی که شما را از سایر متخصصین سئو متمایز میکند
علاوه بر 10 مهارت ضروری سئو، در اینجا سه مهارت اضافی که میتواند شما را از بقیه متخصیین متمایز کند را آوردهایم.
1. داشتن روحیه کنجکاو
روحیه کنجکاور یک سئوکار باعث میشود که مسائل را عمیقتر نگاه کند و تجاربی بدست آورد که بقیه شاید هیچوقت آن را نبینند. مثلاً در مورد الگوریتمهای گوگل که معمولاً گوگل هیچوقت طرز کار آنها را فاش نمیکند، یک مدیر سئو کنجکاو همیشه دنبال این است تا سر از کار گوگل دربیاورد و بالاخره راهش را پیدا میکند. فکر کردید بقیه حقایقی که گوگل هیچوقت درباره طرز کارش لو نداده از کجا آمدهاند؟ از آزمون و خطاها و بررسیهای یک سئوکار کنجکاو!
2. انعطافپذیری
مدیر سئویی که فقط یک استراتژی را بارها و بارها اجرا میکند و از سناریوهای جدید استفاده نمیکند، میتواند کمپینهای سئو را خراب کند.
هافورد گفت: «کاری که در سال 2010 تفاوت بزرگی برای ما ایجاد کرد این بود که کلید واژه خود را در عنوان هندینگ خود قرار دادیم. اما این کار دیگر باعث چنین رشدی نمیشود چونکه همه آن را انجام میدهند.»
مدیران سئو باید انعطافپذیر باشند تا بتوانند استراتژیها را در یک لحظه و بر اساس شرایط تغییر دهند.
3. داشتن مهارت کد نویسی مبتدی
درک HTML، جاوا اسکریپت و CSS میتواند یک مدیر بازاریابی سئو را از رقبا متمایز کند. اینها سه زبان کلیدی هستند که در سئو تکنیکال به کار میآیند. درست است که میتوانید آن را به توسعهدهندگان بسپارید، اما یادتان باشد که توسعهدهندگان زیاد از SEO اطلاعی ندارند.
سم اوه (Sam Oh)، متخصص سئو در یکی از ویدیوهای Ahrefs میگوید: «درک نحوه عملکرد کد میتواند باعث شود که در بخش سئوی تکنیکال بهتر عمل کنید. شما میتوانید مسائل فنی سئو را که اکثر ابزارها کشف نمیکنند را شناسایی کنید. همچنین میتوانید مشکلات مربوط به سرعت صفحه را نیز متوجه شوید.» با ترکیب هر دو مهارت، شما نه تنها درک بهتری از عناصر سئو دارید، بلکه میتوانید کارهای بیشتری برای مشتری انجام دهید.
یک راه ساده برای کسب دانش سئو، استفاده از آموزشهای رایگان سئو نوین است. در این بخش شما هرآنچه که باید در مورد موتور جستجو گوگل و تکنیکهای سئو بدانید به صورت رایگان در اختیار شما قرار میگیرد.
متخصصین سئو چقدر درآمد دارند؟
طبیعی است که هر متخصص سئو بنا به میزان تجربه و دانش خود، درآمد متفاوتی دارد. اما در این بخش میزان حقوق تقریبی فعالیت در عناوین مختلف شغلی را آوردهایم.
1. میزان حقوق متخصص سئو در صورت استخدام
همان طور که گفتیم یکی از راههای کسب درآمد از طریق تخصص سئو، استخدام در یک شرکت به عنوان عضوی از یک تیم سئو است. اینکه میزان حقوق دریافتی چقدر است، کاملا بستگی به شرکتی دارد که در آن فعالیت می کنید. اما به صورت میانگین درآمدی در حدود 7 تا 20 ملیون تومان در ماه خواهید داشت.
علاوه براین، ممکن است از بیمه پایه و همچنین از مزایایی که منجر به افزایش این میزان درآمدی شود نیز بهرهمند شوید.
2. میزان درآمد متخصص سئو دورکار یا آزاد
شاید شما به عنوان متخصص سئو بخواهید که پروژههایی به صورت مستقل قبول کنید و اصطلاحا به صورت فریلنسری فعالیت کنید. چراکه آزادی عمل بیشتری خواهید داشت و هر ساعتی از شبانهروز را می توانید به کار مشغول باشید. در این صورت درآمد متخصص سئو کاملا نامحدود بوده چراکه همه چیز بستگی به میزان فعالیت شما دارد. هرچقدر بیشتر کار کنید، درآمد بیشتری نیز خواهید داشت.
طبق بررسیهایی که انجام دادیم هزینه هر پروژه سئو در بازه 6 تا 9 میلیون تومان است. اگر فرد بتواند بین 2 تا 4 پروژه را همزمان مدیریت کند، درآمد او ماهانه او حداقل بین 12 تا 18 میلیون تومان خواهد بود.
3. کسب درآمد دلاری با تخصص سئو
این نوع درآمد قطعاً بهتر از سایر روشهای درآمدی خواهد بود، البته نیاز به تخصص بیشتری نیز دارد. شما در صورت داشتن تخصص کافی در بهبود رتبه سایت در موتور جستجو و تسلط بر زبان انگلیسی میتوانید با سایتهای بینالمللی بسیاری کار کنید. این روش درآمد نیز کاملا وابسته به تعداد پروژههایی است که دارید. بنابراین نمیتوان بازه قیمتی برای این نوع درنظر گرفت.
حتما بخوانید: تمام آنچه باید در رابطه با بازاریابی ویروسی بدانید!
در ادامه بهترین سایتهایی که میتوانید از پروژهها و استخدامیهای سئو مطلع شوید را آوردهایم.
یافتن فرصت شغلی استخدامی متخصص سئو در ایران
برای اطلاع از بازار کار سئو در ایران و داشتن تخمینی از درآمد سئو، میتوانید به وب سایتهای زیر مراجعه کنید.
جاب ویژن
جاب ویژن (Job Vision) یکی از سایتهای معتبر است که در آن فرصتهای شغلی بسیاری برای کارشناسان سئو در شرکتهای بزرگی همچون اسنپ، ایرانسل، دیجیکالا، کاله، یونیلیور، هایپراستار، بانک خاورمیانه، شرکت سفرهای علی بابا، تپسی و… پیدا خواهید کرد. این سایت از تکنولوژی هوش مصنوعی در زمینه پیداکردن شغل مرتبط با مهارتهای کارجو بهره میبرد.
ایران استخدام
پلتفرمی برای ارائه فرصتهای شغلی فعال در کشور است که میتوان فرصتهای استخدامی تمام وقت، پاره وقت و پروژهای که متناسب با مهارت شماست را در بازار کار سئو به راحتی پیدا کرد.
ایران تلنت
این وبسایت با گردهم آوردن بیش از یک میلیون متخصص و مدیر، مرجعی مفید برای یافتن فرصت شغلی موردنظرتان است. اگر به دنبال یافتن شغلی هستید که به صورت تمام وقت، پاره وقت، دورکاری و یا کارآموزی مشغول شوید یا تجربه خود را گسترش دهید، حتما به این سایت سری بزنید.
جابینجا
این وبسایت به صورت رایگان مجموعهای فرصتهای شغلی بهروز شدهای را در اختیار شما قرار میدهد. شما با توجه به کاربری سادهای که این سایت دارد، میتوانید نتایج جستجوی فرصتهای شغلی را براساس نیاز خود فیلتر کرده تا بهترین فرصتها را در بازار کار سئو پیدا کنید.
فرصتهای شغلی پروژهای در خارج از ایران
در این بخش 7 سایت برتر بینالمللی برای استخدام کارشناس سئو به صورت دورکاری یا فریلنسری را معرفی خواهیم کرد.
Upwork یک پورتال فرصتهای شغلی آنلاین بسیار بزرگ با میلیونها فریلنسر از سراسر جهان است.
این پلتفرم بسیار محبوب، متخصصانی دارد که مهارتهای مختلفی در حوزه سئو و بازاریابی مانند بازاریابی ایمیلی، بازاریابی شبکههای اجتماعی و… را دارند.
الگوریتم مرتبسازی پروفایل، به مشتریان کمک میکند تا براساس بودجه و پیچیدگی پروژه خود فریلنسر موردنظر خود را انتخاب کنند.
درست است که Upwork پروفایلهای زیادی دارد اما مهارت متخصصین را بررسی نمیکند، بنابراین باید خودتان با آنها مصاحبه کنید.
فریلنسر یکی از بزرگترین بازارهای کار جهان با بیش از 25 میلیون کاربر ثبت نام شده در طیف وسیعی از زمینههای حرفهای است. مطمئناً در این سایت برای هر مهارت مرتبط با سئو و بازاریابی محتوا، شغلی پیدا خواهید کرد. در این سایت عمدتاً، کارشناس سئوهای مبتدی و سطح میانی ثبت نام کردهاند.
Guru یک شبکه فریلنسر با پروفایلهایی است که شامل 8 دسته حرفهای و زیرمجموعههای مختلف هستند. این سایت یکی از پلتفرمهای خوب برای یافتن کارشناس سئو و آژانسهایی است که این کار را انجام میدهند.
Guru دارای تعداد زیادی متخصص سئوی بینالمللی است که خدمات مختلفی را ارائه میکنند، از هدایت جستجوی ارگانیک، سئوی تک صفحهای و بررسی سایت گرفته تا اجرای سئو به طور کامل.
- People Per Hour
این سایت، پلتفرم دورکاری برای حرفهای هاست، اما پرداخت آن بر اساس ساعت انجام میشود. این سایت متخصصینی دارد که سالها برای توسعه مهارت خود تلاش کردهاند و میتوانند در چند ساعت مشکل فنی را برطرف کنند. به طور کلی، اگر به دنبال ارائه خدمات اولیه سئو هستید، این سایت انتخاب مناسبی برای شماست.
- Fiverr
Fiverr یکی از متنوعترین پلتفرمهای فریلنسری است که صدها دسته شغل و میلیونها عضو دارد. در واقع شما هم افراد مبتدی و هم کارشناس سئو باتجربه را در پلتفرم پیدا خواهید کرد.
Fiverr به ارائه خدمات با هزینه کم شناخته شده است. درست مانند People Per Hour، برای استخدام افراد برای اجرای سئو کوتاه مدت مناسب است. به طور کلی، اگر فقط به دنبال این هستید که بخش جزئی از یک کمپین سئوی بزرگتر را اجرا کنید، Fiverr یک پلتفرم عالی برای شما خواهد بود.
پیشرفت شغلی در سئو
در این مقاله 12 مورد از ضروریترین مهارتها از نظر بزرگان سئو را بررسی کنیم تا بتوانیم مسیر پیشرفت در سئو را برای شما روشنتر کنیم. اگر برای شروع نیاز به آموزش حرفهای داشتید. سئوی خود به انگیزه و دانش بیشتری نیاز دارید، حتما پکیجهای سئو نوین را که شامل تمامی آلگوریتمهای اپدیت شده گوگل هستند را تهیه کنید.
منبع: https://www.novin.com/blog/who-is-seo-spicialist/