صلح به روایت دیکتاتورها


ام بی ای نیوز: دیدار تاریخی ترامپ و کیم جونگ اون و سند امضاشده، قرار است مسیر دنیا را تغییر دهد و ثبات را دست‌کم در بخشی از جهان حکم‌فرما کند. این‌ها حدس و گمان‌هایی است که بعد از امضای سند مذکور بین ترامپ و اون، زمزمه می‌شود؛ اما تاریخ قابل حدس‌زدن نیست.
در این مطلب می‌خواهم به پرسنال‌برند ترامپ بپردازم؛ مردی که به گفته‌ی بسیاری، توانست کره‌ی شمالی را به پای میز مذاکره بنشاند. برند ترامپ برندی است که از هر جهت، افراطی است؛ در به کار بردن افراطی علامت تعجب در توییت‌های متعددش، در بی‌پروایی‌اش در هنگام به کار بردن کلمات و حتی در دست دادن با رهبران سیاسی دنیا و فشاری که به دستان آن‌ها می‌آورد. 
ترامپ ظاهرا پیچیدگی خاصی ندارد و سادگی‌اش را می‌توان در توییت‌های صریح‌الهجه‌اش دید؛ رفتاری که سر و صدای سیاستمداران دنیا را در آورده است ولی انگار باید به آن عادت کنند. 
نکته ی قابل توجه دیگر شخصیت ترامپ، این است که توانسته چهره‌ای قوی و کله‌شق از خودش به نمایش بگذارد که با رفتارش هماهنگ است و حالا دیدار تاریخی‌اش را با رهبر مرموز کره‌ی شمالی برگزار کرده است و توانسته نامش را بار دیگر در تاریخ ثبت کند؛ مردی که توانست کره‌ی شمالی را به زانو دربیاورد و دنیا را از تهدید‌های این دیکتاتور که حالا زیر سایه‌ی شهرت ترامپ قرار گرفته، نجات دهد. 
با این حال ترامپ پاسخگوی گروهی است که او را حمایت می‌کنند، هر قدر هم غیرمنتظره و بی‌ملاحظه باشد، زیر پوست این بی‌ملاحظه‌گی، او مطابق برنامه‌ای رفتار می‌کند که برایش نوشته شده است؛ برنامه‌ای مطابق با پرسنال برندش. 

هر قدر هم از ترامپ خوش‌مان نیاید، نمی‌توانیم اقتدارگرایی، هوچی‌گری و سر و صدا کردن، جسارت و گستاخی، غیر قابل پیش‌بینی بودن، علاقمندی به جلب توجه به هر قیمت، غرض‌ورزی و هوش سرشارش را نادیده بگیریم؛ تمام ویژگی‌هایی که امروز او را سر زبان‌ها انداخته است. ترامپ را می‌توانیم به راحتی آدمی غیر قابل پیش‌بینی بنامیم، اما علاقه‌ی بیش از حدش به خبرسازی، می‌تواند به میزان زیادی او را قابل پیش‌بینی کند. ترامپ دوست دارد، در صدر خبرها باشد؛ حالا به هر قیمتی. 
نکته‌ی با اهمیت دیگر این است که سیاست رابطه‌ی نزدیکی با برندینگ دارد و یک سیاستمدار موفق کسی است که در هر مرحله از فعالیت سیاسی‌اش، پرسنال برند درستی از خودش ترسیم کرده باشد. شعارها، تصاویر، لحن صدا و شهرت از موارد مشترک بین این دو دنیای ظاهرا متفاوت (تبلیغات و سیاست‌) هستند.

mbanews.ir-نازنين کي نژاد


منبع: http://mbanews.ir/%D8%A8%D8%A7%D8%B2%D8%A7%D8%B1%DB%8C%D8%A7%D8%A8%DB%8C/669-%D8%B5%D9%84%D8%AD-%D8%A8%D9%87-%D8%B1%D9%88%D8%A7%DB%8C%D8%AA-%D8%AF%DB%8C%DA%A9%D8%AA%D8%A7%D8%AA%D9%88%D8%B1%D9%87%D8%A7.html