شیر پروانه ای چیست و انواع آن کدام است butterfly valve آوند انرژی | kasrasaran

شیر پروانه‌ای نوعی از شیر است که جریان سیال را ایزوله یا تعدیل می‌کند. شیرهای پروانه ای بر اساس نوع عملگر هم تقسیم بندی می شوند که در ادامه شما را با انواع محرک این شیرآلات صنعتی آشنا می کنیم. تیتانیوم آلیاژی است که در استحکام بدنه لوله، وزن و مقاومت تاثیر می گذارد. استفاده از آلیاژهای تیتانیوم در بدنه این شیرآلات صنعتی باعث افزایش مقاومت در برابر خوردگی، کاهش وزن شیر و افزایش استحکام باترفلای ولو می شود. برخی از شیرهای پروانه ای در شرایط بسیار سخت از لحاظ نوع سیال، دما و فشار استفاده می شوند. در ادامه شما را با انواع راه های اتصال لوله به این شیرهای صنعتی آشنا می کنیم.

Butterfly Valve از لحاظ ظاهر و ساختار به شیر توپی (Ball valve) بسیار شبیه بوده و تفاوت آن ها را می­توان در شکل دیسک‌شان مشاهده نمود. در شیرهای پروانه­ای بزرگ، اکچویتور (Actuator) شیر به وسیله چرخ دنده به استم متصل می­شود تا باز و بسته کردن شیر با افزایش نیروی اعمالی توسط چرخدنده راحت تر باشد. از آنجایی که این نوع شیر دارای وزن و قیمت پایین است، محبوبیت بالایی دارد. طراحی این نوع شیر، به منظور آب بندی در برابر اختلاف فشار دو طرفه می باشد تا از برگشت جریان سیال جلوگیری کند.

شیر پروانه ای ویفری پروال مدل V101

در این نوع شیرها، بدنه فلنجی به فلنج‌های خط لوله متصل شرکت من می‌شود. شیرهای پروانه ای بر اساس نوع عملکرد به دسته‌های زیر تقسیم می‌شوند. در ادامه با ما همراه باشید تا با بیشتر با کاربردهای این شیر آشنا شویم. علاوه بر این امکان تامین شیرآلات و اتصالات توسط مجموعه پردیس فولاد هم وجود دارد و شما می توانید محصولات اصل و باکیفیت بالا را از فروشگاه ما خرید کنید.

  • شیرهای پروانه ای یکی از رایج ترین و ساده ترین انواع شیرآلات صنعتی هستند که متداول ترین آن ها از نظر نوع عملگر شامل شیر پروانه‌ ای اهرمی، برقی، گیربکسی و پنوماتیک می باشند.
  • در  شیر پروانه ای هم مرکز یا متحدالمرکز ساقه از خط میانی دیسک که در مرکز سوراخ لوله است عبور می کند.
  • این شیرها یک اهرم فلکی دارند که گشتاور لازم برای تنظیم شیر را فراهم می‌ کنند و کار کردن با آن‌ها ساده و بی‌دردسر است.
  • از این مدل شیرهای پروانه‌ای در سرویس‌هایی با دما و فشار پایین استفاده می‌‎کنند.

این صفحه مدور حول یک میله در 90 درجه می چرخد و توسط یک اهرم به حرکت دهنده شیر وصل می شود. شیرهای پروانه ای کوچک معمولا در اندازه های 1 الی 24 اینچ ساخته می شوند. شیرهای پروانه ای معمولا از جنس کربن استیل، استنلس استیل آستنیتیک، استنلس استیل، استنلس استیل دوپلکس، آلیاژهای تیتانیوم، آلیاژهای نیکل و آلیاژهای نیکل آلومینیوم هستند. برای سرعت های بالا ازعملگر سلونوئیدی و پنوماتیک میتوان بهره برد؛ و برای کنترل سیال در کنار عملگر پنوماتیک به سوییچ باکس و شیر سلونوئیدی به همراه پی ال سی نیاز است. در این حالت سرعت باز و بسته شدن دیسک سریع تر از استفاده تنها از عملگر سلونوئیدی است. علاوه بر جنس بدنه، جنس دیسک هم از مواردی است که در زمان خرید شیر پروانه ای باید به آن دقت کنید.

ج1 :انواع شیر پروانه ای از نظر جنس :

شیر پروانه ای چیست و انواع آن کدام است butterfly valve آوند انرژی | kasrasaran

شیرهای روتاری که نمونه‌ای از شیرهای پروانه‌ای هستند بیش از هر چیزی در صنایع فراوری پودر استفاده می‌شوند. در حالتی که شیر بسته است، دقیقا مانند شیر پروانه‌ای عمل می‌کند و کاملاً مانع ورود هوا و آب می‌شود. اما در هنگام چرخش، از فرورفتگی‌های آن مقدار معینی از مواد جامد خارج می‌شود که این امر موجب می‌شود که شیر روتاری برای جداسازی اندازۀ معینی از محصولات عمده، با کمک گرانش مناسب باشد.