یوتیوب و آپارات بهترین مکان برای آپلود ویدئوهای آموزشی یا موشن گرافیکهای شما هستند. خوبی یوتیوب این است که میتوانید به سادگی لینک وبسایت خود را در توضیحات وارد کنید؛ ولی خب در ایران فیلتر است و شاید کاربران زیادی به آن دسترسی نداشته باشند.
سایتهای دیگر، شبکههای اجتماعی و حتی جستجوی نام برندمان در گوگل، از جمله سیگنالهای خارجی هستند که روی رتبهبندی نتایج تأثیر گذارند.
سئوی خارجی و سئوی داخلی در یک نگاه
در ادامه هر کدام از این بخشها را جداگانه بررسی میکنیم.
1- نقش پررنگ بک لینک ها در سئوی خارجی سایت
اگر بخواهیم تک به تک کارهایی که میتوانید برای سئوی خارجی انجام دهید را نام ببریم، احتمال اینکه مقاله نامفهوم و سردرگمکننده شود زیاد است؛ برای همین ما تمام تکنیکها را در 3 بخش تقسیم میکنیم، سپس هر بخش را باز کرده، سعی میکنیم مفهوم را برایتان جا بیندازیم و بعد شما را برای مطالعۀ بیشتر راهنمایی میکنیم. (اینطوری بهتر نیست؟)
فقط کافیست به یک سوال جواب دهید. کد تخفیف، به 10 نفری اول که جوابهای درستی بدهند، ایمیل میشود.
قبل از اینکه این مقاله را شروع کنیم و وارد بحث جذاب سئوی خارجی یا سئویبدو off_page شویم، سریع یک نکته را مرور کنیم:
به عبارت دیگر، اگر شما بتوانید 10 لینک با کیفیت دریافت کنید، خیلی بهتر از این است که 1000 لینک با کیفیت متوسط داشته باشید! شاید بپرسید:
لینکهای باکیفیت چه ویژگیهایی دارند؟
فعالیت مفید و موثر در شبکههای اجتماعی، 2 حُسن بزرگ برای شما دارد:
- برندینگ میکنید و میزان سرچ برندتان افزایش مییابد
- میتوانید برای سایتتان لینک بسازید
اعتبار صفحهای که به شما لینک میدهد (Page Authority)، اعتبار سایتی که به شما لینک میدهد (Domain Authority) و محتوای مرتبط سایت (Relevance Content)،3 فاکتوری هستند که گوگل برای ارزیابی کیفیت بکلینک، آنها را چک میکند.
مثلاً اگر شما بتوانید در زمان مناسب، اطلاعات دست اول یا گزارشهای آماری ارائه کنید، سایتهای دیگر برای استناد به این آمار، به سایت شما لینک خواهند داد. برای نمونه، اخیراً کافه بازار گزارشی از صنعت برنامه و بازی موبایلی در سال ۹۸ ارائه کرده و برخی سایتها، آن را بررسی کرده و به کافه بازار لینک دادهاند.
در لینکدین میتوانید هم با اکانت بیزینسی و هم با اکانت شخصی خود فعالیت کنید. در هر دو صورت امکان این را دارید که یادداشتهایتان را با بقیه افراد متخصص در حوزه کاری خود به اشتراک بگذارید و به مقالههایتان لینک بدهید.
ابن 3 دسته عبارتانداز:
- بکلینکسازی
- اینفلوئنسر مارکتینگ
- فعالیت مفید و موثر در شبکههای اجتماعی
برویم سراغ رسانۀ بعدی.
لینکدین؛ رسانهای برای کسبوکارها و افراد متخصص
شما با نصب افزونه MOZ Bar میتوانید PA و DA (همان اعتبار صفحه و اعتبار دامنه) صفحات را چک کنید و در صورتی که از نظر محتوایی با سایت شما ارتباط دارند، اقدام به لینکسازی در آنها کنید.
چند نکتۀ مهم درباره لینک سازی خارجی
خوبی لینکدین این است که میتوانید یک شبکه گسترده از مخاطبان هدف و همکاران خودتان بسازید. این شبکه گسترده، تاثیرگذاری بالایی در دیده شدن پستهای شما دارد. آنها پستهای شما میخوانند، روی لینکتان کلیک میکنند، پستها را لایک میکنند و گاهی هم آن به اشتراک میگذارند. در مقاله «لینکدین چیست» از ساخت اکانت شخصی و شرکتی و نحوه فعالیت در لینکدین صحبت کنیم.
اینفلوئنسرها چه کسانی هستند؟
در ادامه راجعبه تکنیکهای سئوی خارجی مفصل صبحت خواهیم کرد. قبل از آن، بیایید به یک سوال ساده جواب دهیم.
چرا سئوی خارجی اهمیت خیلی زیادی دارد؟
افرادی هستند که معمولاً تعداد دنبالکنندههای زیادی دارند، در بین مردم محبوب هستند و مردم توصیههای آنها را با جان و دل قبول میکنند.
بهینهسازی یا همان سئوی داخلی سایت، عبارت است از تمام کارهایی که در داخل سایت خودمان انجام میدهیم، تا تمام صفحات و محتواهای سایت، برای موتور جستجو بهینه باشند.
وقتی رقابت بر سر اول شدن در نتایج جستجو بالا میگیرد، گوگل با حواس جمع، به تمام سیگنالهای کوچک و بزرگ دقت میکند، تا بتواند بهترین نتیجه را به کاربران برساند. یکی از این سیگنالها، Social signal یا سیگنال شبکههای اجتماعی است.
به تمام تکنیکهایی که خارج از سایت خودمان، برای بهبود رتبه در نتایج جستجو انجام میدهیم، سئوی خارجی سایت گفته میشود.
حتما بخوانید: تکنیک فروش: دو انتخاب، بیشتر از یک انتخاب میفروشد
مثلاً تصویر زیر را ببینید.
خوبی آپارات هم این است که در ایران فیلتر نیست , به راحتی میشود به صفحات سایت لینک داد. یک فایده دیگر هم دارد که ویدیو به سرعت بین مردم پخش میشود، قابلیت بهاشتراکگذاری بالایی دارد و خیلیها بعد از دیدن ویدئو نام برند شما را جستجو میکنند.
در ادامه میفهمیم.