در شرایطی که آمارها از مهاجرت سالانه پنجاه هزار نفر از شهروندان ایرانی حکایت دارد و شرایط اقتصادی و اجتماعی این روند را سرعت بخشیده است، لزوم حمایت شرکت های بزرگ کشور که جایگاه قوی تری در صنعت و کسب و کار دارند از نخبگان و استارتاپ ها بارزتر میشود.
علیرضا حاتمی، مدیرارتباطات اسنوا استفاده از توانمندیهای تیمهای استارتاپی در حل بحرانهای شرکت ها را راهکاری موثر برای بازگشت امید به اکوسیستم نوآوری ایران عنوان کرد و گفت:« با ظهور فناوری های جدید و تغییر در سبک زندگی، تقاضا برای محصولات نوآور با ویژگی های بیشتر افزایش یافته است. علاوه بر این، امروزه استارتآپها با راهحلهای نوآورانه خود جای پای محکمی در صنعت پیدا کردهاند. آنها با آوردن فناوری جدیدتر و ایجاد اکوسیستمی که در آن می توان نوآوری را پرورش داد، به بهبود بهره وری و کاهش هزینه ها در شرکتهای بزرگ کمک می کنند.»
به گفته مدیر منابع انسانی اسنوا در سال های گذشته بخشی از جذابیت هایی که این شرکت در محیط کاری خود ارائه کرده است، شامل بهبود محیط های کاری از نظر ارگونومیک و تغییر ساختارهای تیمی با تعمیق روابط دوستانه و اعطاء تسهیلات متعدد در خرید و سفر به کارکنانش و توسعه مراقبت از سلامت فیزیکی-روانی آنها است.
اسنوا به عنوان غول لوازم خانگی ایران، پس از تجربه همکاری با استارتاپ هوما، رویه جدیدی برای استفاده از استارتاپ ها در کسب و کارش را پیش گرفته است. تاسیس مرکز نوآوری و کارخانه فناوری و تاسیس صندوق خطرپذیر شرکتی (CVC)، از جمله این اقدامات است. اسنوا در ادامه همکاری با استارتاپهای ایرانی بخش مراقبت از سلامت فیزیکی-روانی کارکناش را با استارتاپ پرکتینو آغاز کرده است.
حامد انصاریپور، مدیر منابع انسانی اسنوا درباره این همکاری میگوید:« سرمایه انسانی از مهمترین عوامل رشد و توسعه کشورها هستند. همکاری بین شرکت های بزرگ در حوزه فناوری و استارتاپ ها روشی کارآمد برای تقویت صنایع و کسب و کارهای کشور است. این همکاری از یک طرف به شرکت های بزرگ کمک می کند تا با جذب نیروهایی مستعد، بدنه کارشناسی و مدیریتی خود را بهبود بخشند و به بازارهای بالقوه دسترسی پیدا کنند. و از طرف دیگر به استارتاپ ها در تسریع فرایند توسعهشان یاری میرساند.»
پرکتینو که یک استارتاپ ایرانی است، در سال 1399 در مرکز نوآوری سازمان بازنشستگی کشور (صبا نو) مستقر شد و این سازمان سرمایه گذاری مستقیمی بر روی آن انجام داد. هدف اولیه این استارتاپ، حفظ کیفیت زندگی بازنشستگان بویژه سالمندان با محوریت ورزشی و ساختار حمایتی، ذهنی، فیزیکی، تغذیه است. این مدل در سال 1400 به کارکنان شرکت ها توسعه پیدا کرد ه و با یک موتور هوش مصنوعی، برنامه های اصلاحی و حمایتی را تعریف کرده است.