
بروزرسانی: 23 خرداد 1404
تصمیمی برای سال نو: شنونده خوبی خواهم شد
اگر می خواهید یک مدیر ارشد خوب و موفق باشید، اگر انسان بلندپروازی هستید، وقت آن رسیده که ارائه ها و سخنرانی ها را موقف کنید و اندکی برای بهبود مهارت های شنیداری خود برنامه ریزی کنید.
شرکت های بزرگ و شناخته شده حالا بیش از هر زمانی به دنبال مدیران ارشد با توانایی های اجتماعی هستند؛ مدیرانی که مشتاقانه گوش می دهند، پذیرای ایده های جدید هستند و می توانند تیم شان را برای رسیدن به هدف متحد کنند. این شیوه از مدیریت درست در مقابل شیوه ای قرار می گیرد که در گذشته و شاید همین حالا بسیار محبوب است: مدیرانی کاریزماتیک که به آهستگی اما قاطع با شما سخن می گویند و وقت شنیدن ندارند! این نتایج که حاصل مطالعات یک تیم از دانشگاه هاروارد به سرپرستی پروفسور Raffaella Sadun و Joseph Fuller است دیدگاه سنتی مدیریتی را به چالش می کشد. در این بررسی هزاران آگهی کار برای استخدام مدیران ارشد و شرایط مربوطه در طی بازه زمانی ۴۶۲۲ آگهی کار برای مدیران ارشد ۳۷۹۴ شرکت در فاصله زمانی ۱۷ ساله (۲۰۰۰-۲۰۱۷) مورد تحلیل قرار گرفته اند؛ ۴۳% عضویت در هیئت مدیره، ۳۶% مدیران مالی و باقی دیگر مدیریت های ارشد سازمان . تقاضا برای مهارت های اجتماعی در هر زمینه کسب و کار در حال افزایش است. آگهی های شغلی دیگر مانند گذشته تنها به دنبال سخرانان خوب برای پر کردن جایگاه مدیریت نیستند. مهم ترین شرایط ذکرشده در بسیاری از آگهی ها عبارتند از:
- شنونده فعال
- قابلیت ابراز همدلی با تجارب سخت کاری
- قابلیت اقناع نفرات برای حرکت در مسیری واحد
- قابلیت انتقال پیام و استراتژی به صورت شفاف
مدیرانی که از این قابلیت ها برخوردار هستند، شانس بیش تری برای به دست آوردن موقعیت شغلی مناسب در شرکت های معتبر و چندملیتی خواهند داشت. برای سرمایه گذاران امروزی، مهارت های نرم اهمیت بیش تری نسبت به مهارت های سخت دارد؛ هدایت گروه های مختلف در یک محیط کاری ترکیبی (حضوری و مجازی) در شرایط تکنولوژیک امروز، نیازمند مهارت های جدیدی است.
همه به مهارت های نرم احتیاج دارند، حتی شما
با استفاده از هوش مصنوعی، مهارت های درخواست شده در آگهی ها به ۶ خوشه مهارتی مجزا تفکیک شده اند: سازمانی، مدیریت منابع مالی و فیزیکی، مدیریت منابع انسانی، مهارت های مربوط به داده، مانیتوریگ عملکرد و مهارت های اجتماعی. در این تحقیق مهارت های اجتماعی عبارتند از توانایی ارتباط، شنیدن، اقناع و همدردی با دیگران. تمام تحلیل ها حاکی از آن است که تقاضا برای مهارت های اجتماعی به طور پیوسته در تمام این سال ها رو به افزایش بوده است اما در این میان شرایط مدنظر برای کاندیداهای هیئت مدیره بیش تر از دیگر گروه ها تکرار شده است.
شرایط کاری پیچیده
بررسی ها نشان می دهد که تقاضا برای مهارت های نرم، به اندازه شرکت، تنوع قومیتی و اقلیتی در نیروهای کار و تمایل شرکت برای همکاری یا شراکت با سازمان های وابسته است. به طوری که شرکت های بزرگ و بین المللی با تنوع نژادی بالا تمایل بیش تری برای استخدام مدیرانی با مهارت های اجتماعی بالا از نشان می دهند. همچنین شرکت هایی که به دنبال شراکت و همکاری با دیگر شرکت ها هستند، مدیران اجتماعی تری نیاز دارند.
یکی از جذاب ترین نتایج این بررسی، به شرکت های نرم افزاری و IT مربوط است. بر اساس داده های به دست آمده شرکت هایی که تعداد بالایی نیروهای IT دارند، ۵.۲ تا ۶.۳ درصد تقاصای بیش تری برای مهارت های نرم داشته اند. دلیل این تقاضا، محیط کار پیچیده و دشواری مدیریت واحد های دانش محور در این سازمان هاست.
آیا مهارت های اجتماعی را می توان آموخت؟
پاسخ به این پرسش هنوز به خوبی روشن نشده است. تحقیقات بیش تری نیاز است تا بتوانیم با قاطعیت بگوییم که این مهارت ها ذاتی افراد هستند، می توانند با آموزش اکتساب شوند یا ترکیبی از هر دو. اما می توانید به جای منتظر ماندن برای این تحقیقات، تلاش کنید تا بعضی از این مهارت ها را در خود بهبود ببخشید، خصوصا Listening Skills.
منبع:\xa0www.hbs.edu
منبع: https://mbanews.ir/%D8%AA%D8%B5%D9%85%DB%8C%D9%85%DB%8C-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D8%B3%D8%A7%D9%84-%D9%86%D9%88-%D8%B4%D9%86%D9%88%D9%86%D8%AF%D9%87-%D8%AE%D9%88%D8%A8%DB%8C-%D8%AE%D9%88%D8%A7%D9%87%D9%85-%D8%B4%D8%AF/